Dulceața de cireșe amare este printre cele mai apreciate gustari, reprezentand o adevarata mandrie pentru gospodinele caselor moldovenesti.
Exista o sumedenie de gusturi (vezi si Dulceata de trandafir – original de la Retete de la Bunica) ce ne trimit, exact ca in romanul lui “Proust” (In cautarea timpului pierdut), la copilarie. Dintre acestea cele mai impresionante retete sunt cele mai simple, cu putine ingrediente si, preferabil, naturale. Este si cazul produselor din cirese amare.
Dulceata din cirese amare poate fi consumata ca atare sau poate fi utilizata in diverse “combinatii” pentru cele mai bune deserturi home-made. Iata cateva ideii: Desert inghetata Amaretto; Prajitura cu dulceata de cirese amare si ness; Prajitura usoara cu iaurt, frisca si cirese. Si lista poate continua…
Beneficiile cireselor amare nu sunt deloc de neglijat.
Ele fac parte din categoria super-fructelor datorita continutului ridicat de vitamine B (B1, B2, B6), vitaminele A, C, E si PP; minerale si oligoelemente precum: fier, indeosebi potasiu (220 mg%), calciu, fosfor, magneziu, cupru, zinc, cobalt.
Ciresele amare contin un numar mare de antioxidanti. Ele sunt singura sursa naturala de melatonina, protejand impotriva bolilor neuro-degenerative.
Consumul a 20 de cirese pe zi poate ameliora durerea, avand aceleasi rezultate precum o aspirina sau un nurofen. Deasemenea, ele au efecte benefice in tratarea durerilor musculare; lupta impotriva bolilor degenerative; actioneaza cu succes impotriva imbatranarii premature, etc.
Scurta descriere:
Ingrediente: cireșe amare 60%, zahăr 48,5%, zeamă de lămâie.
Produsul nu conține coloranți sintetici, derivați de sinteză sau biochimici.
Obținut din fructe tratate termic prin fierbere.
Condiții de depozitare:
A se păstra în încăperi curate, aerisite ferite de lumina soarelui și de îngheț.
După deschidere se va păstra la rece, la o temperatură ce nu depășește 10° C și se va consuma în maxim 30 de zile.
A se agita înainte de consumare.
Termen de valabilitate: 1 an.
Masa netă: e 400 g
anca (proprietar verificat) –
cu siguranta cel mai bun produs ! alaturi de sucul de mere !