Misiunea Fundaţiei Împreună pentru Solidaritate Socială este de a combate marginalizarea socială prin redarea demnităţii umane, ajutorarea şi
încurajarea persoanelor defavorizate din comunitate, prin solidaritate şi angajament social.
Ne propunem susţinerea comunităţii locale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii sociale şi culturale, prin apărarea drepturilor omului şi valorilor
morale. Creşterea calităţii vieţii membrilor comunităţilor, a grupurilor, afamiliilor şi a persoanelor defavorizate din punct de vedere social, educaţional şi economic.

Prezentare succintă

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială este o organizație nonguvernamentală, care se implică în sprijinirea persoanelor defavorizate social din comuna Săvinești, județul Neamț, în special, precum și în alte comunități defavorizate din regiunea Nord-Est.
De proiectele fundației au beneficiat în anul 2016 un număr de peste 2800 de persoane defavorizate, copii, familii aflate în situații dificile (șomaj, familii monoparentale), persoane cu dizabilități,bătrâni etc.
Înființată în anul 1995, fundația noastră și-a desfășurat activitățile, în primii 10 ani, în municipiul Rădăuți, județul Suceava. Primele campanii au constat în strângerea sau colectarea de obiecte de uz casnic de la persoane fizice sau juridice, obiecte care mai puteau fi folosite și distribuirea acestora familiilor dezavantajate social din municipiul Rădăuți. De asemenea,
fundația a asigurat masa de prânz în mod gratuit unui număr de 55 de copii, în cadrul cantinei sociale Bamby. În prezent, fundația își dezvoltă activitățile
în mediul rural, în special în comuna Săvinești, județul Neamț, unde asigură copiilor proveniți din familii dezorganizate o masă de prânz, la Centrul social-educativ „Popasul Iubirii Milostive”.

Ce facem?

În cei 21 de ani de experiență, avută de echipa care a pus bazele fundației, am avut ocazia să identificăm principalele nevoi ale comunităților în cadrul
cărora ne desfășurăm activitatea, astfel, în acest moment, derulând proiecte în următoarele domenii:
– Economie socială: În primăvara anului 2016 am înființat UnitateaProtejată „Armonia”, în cadrul căreia sunt angajate persoane cu dizabilități, precum și persoane care provin din medii defavorizate social. Credem că cei mai vulnerabili membri ai societății au nevoie de sprijin constant pentru a avea o viață demnă și de aceea ne implicăm în implementarea de proiecte
și activități, care au drept scop ajutorarea copiilor, familiilor aflate în situații dificile, bătrânilor, persoanelor cu dizabilități etc.
– Educație: susținem creșterea accesului la educație al copiilor, prin punerea în practică a unor activități, precum: afterschool gratuit pentru aproximativ 25 de copii, cantină socială pentru 35 de copii, oferirea de burse sociale pentru 52 de elevi, tabără gratuită de vară, oferire de consiliere educațională și psihologică, și alte proiecte educaționale;
De asemenea, organizăm pentru adulții care doresc conversie profesională cursuri de formare în domenii practice precum frizerie, patiserie, croitorie, broderie etc.
– Voluntariat: încurajăm dezvoltarea simțului civic în comunitate, pentru a deveni o valoare normală a societății; în acest moment fundația are un număr de peste 50 de voluntari.
Mai multe detalii despre fundație pot fi găsite pe site-ul nostru:

www.solidaritatesociala.ro

Reprezentant legal Petru Munteanu
Domenii de activitate ale
organizaţiei

1 – DEZVOLTARE ECONOMICĂ ŞI SOCIALĂ

Dezvoltare economică şi infrastructură
Dezvoltare socială, ameliorare probleme sociale
Atelier Protejat „Armonia” – Locuri de muncă, instruire şi asistenţă
Dezvoltare comunitară, locală

2 – SERVICII SOCIALE
Pentru copii – 154
Pentru bătrâni
Pentru persoane cu dizabilităţi
Pentru familii
Ajutor material/financiar pentru copii cu rezultate deosebite la învățătură,
dar care provin din familii dezavantajate social.

3 – CULTURĂ/MEDIA
Două posturi online de radio (Radio Jurnal FM, Radio Ciufulici)
Editura Jurnal Spiritual – patru cărți tipărite

Proiecte

Tabăra interculturală „Aripi de înger” (Republica Moldova) – 136 de
participanți (tineri și copii);
Județul Neamț prin ochii tinerilor – 33 tineri;
Atelier Protejat „Armonia” – 3 persoane angajate din care 1 persoană este
cu dizabilități;
„Protejăm natura împreună!” – 391 tineri particianți;
Jurnal Spiritual – două posturi de radio online;

– înființarea unei edituri: 6 cărți publicate

Parteneriate
internaţională

Organizația Umanitară Hilfe für Osteuropa Todtnau-Seelscheid eV – Prim
președinte Ursula Honeck

Alte date
semnificative

Principalele servicii şi departamente ale Fundaţiei Împreună pentru
Solidaritate Socială sunt:
Servicii de asistență socială;
Economie socială;
Departamentul de cultură-media;
Departamentul de proiecte social-educative;
Departamentul de Formare

Înființată în anul 1995, fundația noastră și-a desfășurat activitățile, în primii săi 10 ani, în localitatea Rădăuți, județul Suceava. Primele campanii au constat în strângerea sau colectarea de obiecte de uz casnic de la persoane fizice sau juridice, obiecte care mai puteau fi folosite, și distribuirea acestora familiilor vulnerabile din municipiul Rădăuți. De asemenea, aceste familii primeau și pachete cu alimente, îmbrăcăminte, rechizite, jucării, după cum povestește doamna Cornelia Ungurean, fostul președinte al fundației.

Înscrisă în cadrul Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copii, fundația noastră și-a deschis în anul 2002 un birou de consiliere pentru copiii cu probleme, organizația având angajat asistent social cu studii superioare.

Din anul 2004, celor 46 de copii asistați social de fundație li s-au alăturat încă nouă copii din Botoșani, care au beneficiat și de pachete cu produse (alimente, materiale igienico-sanitare).

Asigurarea mesei de prânz gratuite unui număr de 55 de copii, organizarea de activități sportive și artistice în timpul vacanțelor, consilierea copiilor cu probleme,  au fost câteva dintre activitățile desfășurate de fundație în primii ani de existență.

Multe dintre aceste acțiuni, precum și oferirea de burse, au devenit tradiție și se regăsesc în obiectivele propuse de Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială și pentru anii următori.

În prezent, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială funcționează în Piatra Neamț și Săvinești, județul Neamț, sub conducerea părintelui Petru Munteanu, iar de proiectele sale din anul 2015, au beneficiat, pe lângă cei 605 copii cu vârste între 4 şi 18 ani, și 300 de familii afectate de situații sociale dificile (şomaj, familii monoparentale, romi), la care se adaugă  un număr de 325 de participanți de la Tabăra de creație „Aripi de Înger”, care au beneficiat de servicii gratuite (cazare, masă, transport etc.).

Scopul centrului social fiind acela de a forma copii şi pentru viaţă, învăţându-i prin diferite activităţi educative.

Produsele realizate în cadrul activităţilor Fundaţiei noastre – prezentate pe site-ul Reţete de la Bunica – fac parte din programul de Economie Socială pe care Fundaţia îl susţine, iar fondurile obţinute din vânzarea produselor sunt folosite pentru susţinerea activităţilor sociale, zilnice, ale Fundaţiei Solidaritate şi Speranţă, Filiala Săvineşti.

Vă mulţumim că alegeţi produsele noastre! Ele sunt reprezentative pentru ceea ce ne dorim să facem privind calitatea muncii şi a produselor.

Ne dorim ca produsele realizate să ne reprezinte şi să vă încânte prin diversitatea şi calitatea lor. Mai mult, sperăm ca dumneavoastră să deveniţi prietenii şi susţinătorii proiectelor noastre!

Echipa Fundaţiei Impreună pentru Solidaritate Socială

www.solidaritatesociala.ro


Petru Munteanu
Director Fundaţia Împreună pentru Solidaritate Socială

Să îți sprjini întotdeauna rugăciunea pe fapte.

Nicoleta Alexa
Director Centrul Social Educativ „Popasul Iubirii Milostive”

O hotărâre fără acțiune nu aduce rezultatele așteptate.