Busuiocul, numit si Ocimum basilicum este o planta aromatica cu origini asiatice.
Istoricul sau este destul de interesant. Busuiocul mai este numit si Rege deoarece legenda spune ca ar fi crescut pe locul unde Sfantul Constantin cel Mare si mama sa, Elena au descoperit Sfanta Cruce.
In alimentatie, in mod normal, se folseste in stare cruda, proaspat. Cum, insa, “iarna nu-i ca vara”, putem folosi si busuioc uscat, asta ca sa nu uitam de aromele verii. Se stie ca nu e o planta care sa prefere frigul.
Frunzele maruntite ale busuiocului sunt folosite in aromarea diverselor mancaruri, supe si salate.
Daca nu v-ati pregatit din timp cu niste sos pesto, si, daca vi s-a facut o pofta nebuna de paste, sa stiti ca busuiocul uscat poate fi adaugat la fel de bine in sosul de rosii sau pe bruschette.
Busuiocul este o planta pretioasa datorita efectului pe care il are in cazul afectiunilor sistemului nervos si cel digestiv.
Deasemenea busuiocul este indicat in cazul in care suferiti de: Febra si raceli frecvente; Tuse; Dureri in gat; Tulburari respiratorii, Pietre la rinichi, Tulburari cardiace; Afectiuni pediatrice, Stres, Infectii bucale, Muscaturi de insecte; Afectiuni cutanate, Probleme ale dintilor, Dureri de cap, Afectiuni oculare,
Busuiocul, in ghiveci poate fi folosit si ca planta ornamentala, oferind un miros proaspat; totodata indeparteaza insectele din camera.
Produsul nostru:
Ceai din plante medicinale 50 g
Ingrediente: Busuioc (Ocimum basilicum)
Planta este atent culeasa din zone biologic atestate
Mod de utilizare:
Recomandare uz intern, sub forma de infuzie sau condiment
Partea utilizata a plantei: frunzele si florile
Conditii de pastrare:
Se va pastra in ambalaj bine inchis, la temperaturi sub 25°C, ferit de lumina si de umiditate.
A se consuma de preferinta pana la: vezi Exp.
Acesta este un supliment alimentar
Atentionari:
– nu exista
Contraindicatii:
– nu exista
Opinii
Nu există încă recenzii.